Stacks Image 960

за да закупите диска натиснете тук

SILA / ГЕОРГИ КОРНАЗОВ "ХОРОЗОНТИ" СЕКСТЕТ 2013 

Георги Корназов, тромбон, композиции
Емил Паризиан, саксофон сопрано
Жофруа Тамизие, тромпет
Маню Коджиа, китара
Марк Буронфос, контрабас
Карл Янушка, барабани

ПРЕСА "CHOCK" JAZZMAGAZINE 2014
превод от френски Людмил Фотев
«В този запис, където изпъква брилянтния аспект на тази витална музика Георги Корназов доказва, че не е нужно да загърбва джазменската си същност за да открие музиката на един друг свят. Той никога не демонстрира техническата си лекота, която поставя в услуга на интензивните си емоции, споделяни прекрасно от първокласните музиканти, напълно потопени в музикалната му вселена. Чисто удоволствие!» 
PHILIPPE VINCENT, 
JAZZMAGAZINE

«Стилът на българския тромбонист, едновременно лиричен и галещ, но и дълбок и накъсан, съблазни както слушателите, така и музикантите му.» 
FRANPI BARRIAUX, SUN SHIP

«Корназов възкресява музика от изначалните пластове на дуалистичния свят, населен от особена енергия. Избягвайки неподредеността, тя остава на нивото на амбициите на композитора-тромбонист. Секстетът е създател на несрещана носталгия. Понякога тя ни хваща отвъд приглушените мелопеи на най-успешните им фрий-джаз акценти. Бързина и забавен каданс се редуват в звуковия спектакъл, изпълнен с многоточия в джаз-граматиката си. Строгостта на ансамбъла кореспондира с изключително инструментално богатство, където в кондензиран вид Корназов ни обогатява без въобще да се набива се науши.»
JEAN-PAUL GAVARD, LES IMMORTELLES

«Музиката е прозрачна като несекващ ручей, който спокойно лъкатуши през тихи и безкрайни пейзажи. Формацията носи със себе си обединяващата естетика от всички краища на фолклора и традиционната народна музика, стигаща до най-оригиналните и инвентивни форми без да ги прави недостъпни. Това е умела сплав от фолклор, химни и завладяващи мелодии, отворени към най-свободните форми.»
THIERRY GIARD,  
CULTURE JAZZ

«Слонски, но и деликатен, тромбонът не е от инструментите за масова употреба. Не може без вътрешен усет към дъха и към гласа за да си господар на силата и финеса. Корназов е сред онези, които успяват в нюансите на импозантната тръба. Ако се търси етикет за музиката на Георги Корназов, редактираната версия би била „смесица отзападен джаз българска народна музика“, но това далеч не е всичко, защото субтилните композиции на Корназов не могат да бъдат сведени в един жанр. Съвременният му почерк черпи ерудицията си от класическата музика и бунта си от джаза. За пиесите са му необходими музиканти, умели в проникването, но и в канализирането на звука на неуморимия му цуг.»  
LES MURS DU SON