Stacks Image 960

за да закупите диска натиснете тук

ГЕОРГИ КОРНАЗОВ СТАРО ВРЕМЕ / YOLK Records, 2001 

Георги Корназов, тромбон, композиции

Стефан Гийом, саксофон сопрано, кларинет, бас кларинет

Маню Коджиа, китара
Антонио Ликузати, контрабас

Тома Гримонпре, барабани

гост: Жофроа Тамизие, тромпет

1 AROUND SOFIA
2 SONG PART 1
3 SONG PART 2
4 ORIENT OCCIDENTAL
5 ROSSITSA
6 PROLOGUE
7 CHORTAL
8 FOR IVAN
9 BERCEUSE POUR MARION
10 DANSE BULGARE


ПРЕСА  ★★★★ JAZZMAN 

превод от френски Людмил Фотев
"Вече добре вписани в музикалния френски пейзаж, композициите и аранжиментите на Г. Корназов са срещи между българската народна музика и европейската джазова култура. Понякога много възвишени, друг път много романтични и трогателни, винаги свирени с интензивна емоция, музиката на този наистина оригинален квинтет е за препоръчване."
THIONVILLE ACTION MUSICALE, февруари 2006

"Корназов композира със своята памет, с мелодиите на своето детство, и намира точните думи."  JONATHAN-DUCLOS ARKILOVICHJAZZMAN, октомври 2004 

"Музика на разкореняване и на вкореняване, джазът не спира да афишира това очевидно противопоставяне. Двойственост, която тромбонистът Георги Корназов показва без замисляне чрез своите композиции. Джазът, превърнал се в негов език, е отражение на разнообразие от влияния, които му дават едно безгранично богатство." 
VINCENT BESSIERES, JAZZMAN 2001 

"Георги Корназов разгръща своето богатство от красноречие в тромбона...Една възвишена душа..."  
JAZZ CLUB d’AUXERRE 

"От този оригинален звуков нюанс се освобождава една дива и красива енергия, сънища за големи равнини и приказни пътувания" 
PANNONICA, NANTES 

"Корназов смесва с голямо чувство за звукова алхимия изкуството на изтънчената форма и има подчертан вкус за мелодия и силен стремеж към импровизация." 
FRANCK MEDIONI, JAZZMAN


“Корназов е незаменим в група и връх като солист. ...С работата си той разви учудваща виртуозност и уникална звучност – мека и вибрираща, и то на такъв неблагодарен инструмент. ...Неподражаемата прашинка, доближаваща ни до топлотата на човешкия глас. Георги успява напълно в идентичността си на джазмен, оставайки верен на корените, филигранно присъстващи навсякъде. ...Прекрасно свидетелство за космополитния дух, вдъхновяващ този чудесен музикант.” PASCAL ROZAT, JAZZMAN