Stacks Image 960

за да закупите диска натиснете тук

ГЕОРГИ КОРНАЗОВ “ХОРОЗОНТИ” КВИНТЕТ 
THE BUDAPEST CONCERT / BMC Records 2014 
Георги Корназов, тромбон, композиции
Емил Паризиан, саксофон сопрано
Маню Коджиа, китара
Марк Буронфос, контрабас
Карл Янушка, барабани

1 NA TONI
2 CHILDREN SONG
3 VERONIQUE

" THE BUDAPEST SUITE "

4 PlLÉVÉLI
5 TANGO DE MARS
6 BALKAN SPIRIT
7 CRY
8 FEUX
9 LOVE SONG


ПРЕСА
превод от френски Людмил Фотев

"В репертоара, само оригинални композиции на лидера: редуване на празнични ритми и цветисти мелодии... В целия албум се наслаждавамe нана големия дебел звук на Георги Корназов, с перфектно владеене на техниката на мултизвуците ...Това наистина е един от най-страстните албуми през последните месеци." CLAUDE LOXHAY, JAZZHALO, Belgium
http://www.jazzhalo.be/reviews/cd-reviews/g/gueorgui-kornazov-horizons-quintet-the-budapest-concert/

"Перфектен албум! Замечтанa и успокояваща музика достига сетивата ни, красиви и възпламеняващи мелодични линии се взривят понякога в съзнанието ни. Лиризъм, балкански музикални елементи, сладки и очерователни мелодии, и в същото време несломима енергия ... Уникален и един вид магия в джаза."
ROBERT RATAJCZAK, LongPlay, Poland
http://longplayrecenzje.blox.pl/2014/12/Gueorgui-KORNAZOV-Horizons-Quintet-The-Budapest.html

"Корназов демонстрира впечатляваща си техника и широка гама от изразни идеи ... винаги предизвикателна и вълнуваща музика."
SCOTT YANOW, Los Angeles Jazz Scene
http://www.scottyanow.com/LAJSCDRevMay.html

"Един модерен албум, пълен с живот, емоции и силни контрасти!"
PATRICK ŠPANKO, Skjazz.sk /Slovenie
http://www.skjazz.sk/albumy.php?zobraz=11749

«От дълги години българският тромбонист Георги Корназов разхожда квинтета си Хоризонти по всички ширини. Добре познат във Франция, Георги е и в зората на авантюрата на лейбъла Yolk с акустичната формация OLH на Жофроа Тамизие в 2001, както и дълги години част от Страда секстет на Анри Тексие заедно с китариста Маню Коджиа, друг стълб в Хоризонти. В „На Тони“ – началото на концерта им в Будапеща - например можем да открием следите от общото им съжителство в оркестрите на Тексие благодарение на изобилието от багри и равновесието в квинтет, блестящ в ритмично отношение с контрабаса на Марк Бюронфос и елегантните ударни на Карл Янушка. Семплият и пробивен почерк на Корназов напомня за балканските традиции без никога да се затваря в тях, а Коджиа си извайва въздушните нюанси, като в пухкавото Childrens’ Songs. Изданието е на Budapest Music Center (ВМС), което е гаранция за унгарския опит в топлия концертен запис от будапещенския фестивален джазфорум на ВМС през 2011, като това е вторият им албум за същия лейбъл след Вяра (2008). Хронологически, той е преди Сила, където за пръв път към квинтета се добавя и тромпета на Тамизие. „Вероника“ е дълбоко потапяне в репертоара на Хоризонти, изведено до слънчев разговор между музикантите. Хоралното свирене на Корназов е здраво споено с това на саксофониста Емил Паризиен, за да могат заедно да се изправят пред бурната китара без никога да се стигне до разрив помежду им. Първата част на албума изненадва с единството на групата начело с Корназов и лекотата, с която музикантите възприемат идеите му, да не говорим за безгрешната му техника: никога демонстративна, винаги част от общия наратив. Втората част е сюитата Будапеща, която директно ни препраща към изказа, даващ името на албума Сила. Едновременно е носталгична,но не по-малко е и томителна по столицата на бившата империя на брега на Дунав и на границата на Изтока и Запада. В „Плевели“ присъстваме на постепенно извайване с всеки следващ инструмент докато стигнем до обратното завъртане на Бюронфос и Коджиа. Усещаме втвърдяването на водещия замисъл в момента, когато Паризиен контрира рязко на наситената китара в „Balkan Spirit“ и дори във фанфаронското „Feux“. Със сигурност, най-завършеният момент на този истински прекрасен състав.»
FRANPI BARRIAUX, Citizen jazz, decembre 2014
http://www.citizenjazz.com/Gueorgui-Kornazov-Horizons-Quintet-3470914.html